. . .
  

Omgeving

Park Zeedijk staat voor genieten van de natuur vanuit je eigen woning. Het Park is gelegen aan de rand van het mooie eiland Goeree-Overflakkee, tussen 2 natuurgebieden en op een steenworp afstand van de Grevelingen. Het aangrenzend natuurgebied is doorgetrokken in Park Zeedijk, waar 77 luxe recreatiewoningen worden gebouwd op een ruime kavel eigen grond. Hier kunt u heerlijk ontspannen, de frisse zeewind opsnuiven en de vele natuurgebieden verkennen. Kortom, recreëren in een prachtig gebied.

Goeree-Overflakkee

Goeree-Overflakkee, wat nu een eiland is, bestond vroeger uit diverse kleine eilanden. Deze eilanden werden stukje voor stukje door de mens en natuur op het water veroverd. Zo ontstonden de contouren van het eiland welke vandaag de dag nog steeds te zien zijn in de vormen en hoeveelheid van de natuurgebieden en polders. Recreëren op Goeree-Overflakkee is ontspannen en genieten in een groene en natuurlijke omgeving op slechts een steenworp afstand van Rotterdam, Breda en Antwerpen.

Slikken van Flakkee

Op een steenworp afstand van Park Zeedijk liggen de Slikken van Flakkee: zo’n 1500 ha groot met een kustlengte van ca. 20 kilometer. Dit enorme natuurgebied biedt aan talloze bijzondere planten en dieren een plek om te leven. Bos en struiken worden afgewisseld door natte natuur. Door het uitgestrekte gebied zijn wandel- en fietsroutes uitgestippeld. Wie hier vogels wil kijken, kan zijn hart ophalen. De veldleeuwerik, strandplevier en dwergstern brengen er hun jongen groot. In de winter ziet u hier ook flamingo’s die in het Grevelingenmeer overwinteren. Dit soort grote vogels zijn favoriete prooidieren van de zeearend die regelmatig een bezoek aan de Grevelingen brengt. Tijdens uw wandeltocht maakt u ook kans op het zien van heckrunderen, fjordenpaarden een ree of vos.

De Oude Dee

Park Zeedijk ligt aan het kleinschalige natuurgebied De Oude Dee. Het is een uniek restant uit de geschiedenis van Goeree-Overflakkee, dat door inpoldering is ontstaan. Een uniek gebied waar een vogelliefhebber zijn hart op kan halen. Ook de ‘Beestenboel van Verweij’ is een beleving op zich. Dagelijks lopen de Charolais koeien voorbij de woningen. Naast het feit dat u ze vanuit de woning kunt volgen, hebben we ook een eigen facebookpagina waar alle laatste ontwikkelingen op staan. Een echte aanrader om te volgen!

Het zout van de Grevelingen

De Grevelingen, op de grens van Zeeland en Zuid-Holland, is het grootste zoutwatermeer van Europa. De Grevelingen is een prachtig gebied en heeft vele mogelijkheden van recreatie. Er is voor iedereen wel iets te doen op het gebied van watersport, zoals sportduiken en surfen. Daarnaast kun u op het water bruinvissen en zeehonden spotten. Vlakbij de jachthaven heeft Herkingen een heerlijk strandje, wat uitermate geschikt is om te surfen en waar het op zomerse dagen voor jong en oud goed vertoeven is.

Zeehonden van het Grevelingenmeer

Ga samen met de gids van Staatsbosbeheer varen en bezoek de zeehondenkolonie van de Grevelingen. In het Grevelingenmeer wonen ruim honderd zeehonden. Vanaf de open sloep geniet u van de omgeving en passeert u de verschillende eilanden in het water. Onderweg vertelt de gids u van alles over het gebied en de zeehonden die je tegenkomt. Hoe groot kan een zeehond worden en wat eten ze eigenlijk? Vaar mee en ontdek het!

Zeehondenopvang A Seal

Of ga kijken bij A Seal, hier worden zeehonden opgevangen en verzorgd. Dit zijn voornamelijk jonge zeehondenpups die hun moeder zijn kwijtgeraakt of zeehonden die gewond of ziek zijn. Wanneer de zeehonden weer helemaal gezond zijn en in staat om in het wild te kunnen overleven, worden ze weer vrijgelaten. Bij deze vrijlating mag u aanwezig zijn, wat een ervaring is om niet te vergeten.

Op zoek naar De Grote Vijf in de Grevelingen - zeehond en ree

Speur mee naar de wilde dieren in de Grevelingen! In het Grevelingenmeer zitten niet alleen zeehonden: er zwemmen ook reeën naar de eilanden en een vaste populatie leeft op de Slikken van Flakkee. Hoewel de Grevelingen een groot afgesloten meer is, staat het 24 uur per dag in verbinding met de Noordzee. De vissen zwemmen in en uit en de zeehonden weten dat. Genoeg te eten dus. Met een goed gevulde maag luieren op de stortstenen dammen. Hier worden zelfs de pups geboren. Nieuwsgierig van aard laten ze zich graag zien, maar ja, waar zitten ze? De schipper van Staatsbosbeheer gaat samen met u naar ze op zoek.

Flamingo's in de Grevelingen

Bezoek de flamingo’s tijdens de Grevelingenweek en duik in de wereld van de flamingo. De boswachter van Staatsbosbeheer vertelt het verhaal van deze gevleugelde roze gasten, terwijl u samen naar de waterkant wandelt om te genieten van het uitzicht op de flamingo's die hun thuis hebben gevonden in de Grevelingen. Een leuk uitje voor het hele gezin.

Golfbaan Catharinenburg

‘Catharinenburg’ omvat een 18 holes par 72 golfbaan, een 9 holes par-3 baan en een les- en oefengedeelte met royale driving range, putting greens, chip- en pitchveld, zand- en grasbunkers en een indoor faciliteit met drie simulatoren. De golfbaan is zeven dagen per week geopend. De 18 holes baan is toegankelijk voor iedereen met tenminste handicap 44. Het golfrestaurant Roxenisse is een à-la-carte restaurant waar u ook als niet-golfer van harte welkom bent.

Jachthavens van Herkingen

Het dorp Herkingen heeft een 2-tal prachtige jachthavens met totaal 750 ligplaatsen van waaruit u het weidse Grevelingenmeer op vaart. Eén daarvan is Herkingen Marina, een moderne jachthaven, met 400 ligplaatsen, prima faciliteiten, welke al sinds 1997 beschikt over de Blauwe Vlag, een internationale milieu onderscheiding. Dit is het herkennings- en kwaliteitssymbool voor goede jachthavens en stranden. Zij streven altijd naar schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu.

Faunapark Flakkee

Wat ooit gestart is als vogelpark, is inmiddels uitgegroeid tot een echte dierentuin. Juni 2018 heeft het park de officiële status ‘dierentuin’. Het park heeft inmiddels 72 soorten wilde dieren, waaronder zelfs het bijzondere nieuwe diersoort: de Kolonok, in Nederland ook wel Vuurwezel genoemd. De dieren komen uit Rusland en waren wereldwijd in nog maar vijf dierentuinen te zien. Het is voor het eerst dat een Nederlandse dierentuin Kolonoks heeft.